Streamyx died again

Bloody Screamyxx just died on me again. Their customer support are so darn stupid trying to avoid calls. It seems that 1300 88 9515 has been engage for the last 25 minutes. Calling 100 didn’t work at all. As soon as you pressed 2 for Internet services. The line just silenced.

WhaT the hell is wrong these moron doing anyway… What’s the point of advertising how good Streamyx is when it is still NO GOOD!

I’ve been hanging on the phone for almost half an hour. All I get is  “Sorry! All our agents are still engage blaa blaa blaaa. and Please ensure that your splitter and modem are connected properly” 

SCREW YOU!!! If it’s not connnected properly, I won’t be calling you TMNUTz at all… Sigh

Screw you Screamyx

Is it just me or everyone experiencing the same prob? All of the sudden web surfing became so freakin slow. Even a 56 Dial-up would go faster than Streamyx. I kept getting ping time-outs. Well, I think can bare it since I’ve been getting lots of problems from Streamyx back in hometown.

Too bad for my housemate. He was playing DOTA on BlueServer when the connection dropped. There goes the swearing tune spilling out from his mouth.

I called up 1300 88 9515 to enquire about the cause of the slow connection. The operator told me that there’s some maintenance & upgrading work going on. It would last till 6am on 24th August.

My housemate got annoyed upon hearing this. LOL]

My complaint works ! …. or maybe not

Two days ago, I wrote to Celcom, complaining to them about my SNAIL-slow 3G connection and the high latency problem which keep getting me Time Out everytime I tried to surf the net and my MSN connection kept being dropped off. Thus, making some of my contacts asking me why am I going on and off. I know it’s pretty annoying when you see your MSN notifier popping in and out, telling you that your contacts came online. I’m sorry but I couldn’t help it, thanks to the connection.

Anyway,  those guys at Celcom said they have submitted a ticket for me and will investigate on the matter.

Few minutes ago, I noticed that my static IP has changed. It seems like they have relocated my account to a different gateway. This gateway is located somewhere around Sabah. The one I was using previously was located somewhere in KL. It’s just kinda weird why they relocated a gateway so far away from the place I’m using the connection. I’m in KL by the way.

I ran another test just now. Speed seems to be promising compared to the days before I made the complaint. But then again, the latency is still very high. I still get time out pages intermittently.

Oh well, I’ll trust them again this time. Hopefully, they’ll give me a good explaination of what’s happening. I’ll leave this problem off my mind for now since I’l be going back to Seremban later. At least I still have a decent SLOW-myx connection in Seremban. I think I’ll just forget Celcom 3G till Sunday. Hope everything is settled by then.

Celcom 3G Connection Outrage

I’ve been using Celcom 3G D120 since 2 months ago. I was satisfied with the connection in the first month. Unfortunately, I was not able to enjoy the same quality since 16 Feb 07.

The quality of the line has degraded significantly compared to the first month using it even though my connection shows a 3 bar full on UMTS/3G. My situation is, for the first month I was able to utilise the 3G connection at the rate of 120 -200kpbs DL / 56kpbs UL  with the ping time around 56 – 80 ms.

Running 3G connection under the same condition as the past month, I’ve noticed huge degration of quality of the speed. I get a lot ping timeout and transmission of data getting stalled for few seconds, sometimes even for minutes, though i’m still connected to the service.

Knowing this, I ran a similar test on the speed again. The result was outrageous. I’m only able to connect at the speed of 58Kbps DL / 45 Kpbs UL with the ping time around 200 – 1500 ms on a 3 bar full UMTS/3G connection.

My question is what could have caused such significant degration of download speed which is worst than a 56K dial up ? I’m sure it’s not because of the signal as I’m getting the same level of signal. Anyone having the same problem ?

I would appreciate it if someone would point out what’s happening to my connection. Else, I will have to terminate my subscription as I find it unworthy to pay RM120 a month to get Time Out pages all the time.

Just now, I tried the speed test again. The result was 36kbps DL/ 42kpbs UL with 267ms ping time. I wanted to post the image of the test but because of the bad connection, I couldn’t even load the result image page.